09-29-2009, 06:26 PM
|
|
|
Yönetici
Tesekkür: 171
207 Mesajina 265 Tesekkür Aldi
|
Günün Ayeti !
GÜNÜN AYETİ
"Göklerdeki ve yerdeki her şey ’ı tespih eder.
O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ey iman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?
Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz,
katında büyük gazap gerektiren bir iştir.
Hiç şüphe yok ki ,
kendi yolunda, duvarları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi
saf bağlayarak çarpışanları sever."
SAFF SURESİ - 1-2-3-4
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
Müzemmil Suresi
14. Yerin ve dağların sarsılacağı ve dağların akıp giden kum yığını olacağı günü (kıyameti) hatırla.
15. (Ey Mekkeliler!) Şüphesiz biz size üzerinize şahitlik edecek bir peygamber gönderdik. Nitekim, Firavun'a da bir peygamber göndermiştik.
16. Ama Firavun o peygambere isyan etti, biz de onu ağır ve çetin bir şekilde yakalayıverdik.
17. Hal böyle iken inkar ederseniz, çocukları ak saçlı ihtiyarlara çevirecek olan bir günden (kıyametten) nasıl korunursunuz?
18. O günle gök (bile) yarılır, 'ın vadi gerçekleşir.
19. Şüphesiz bunlar bir öğüttür. Kim dilerse Rabbine ulaştıran bir yol tutar.
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
insanı bir nutfeden (hakir bir damla sudan,süzülmüş hulasadan) yarattı;bir de bakarsın ki,o apaçık bir mücadeleci kesilmiştir. (Nahl suresi-4.ayet.)
Nihayet (hesabları görülüp)işleri bitirilince şeytan onlara şöyle der:
"Muhakkak ki ,size gerçek bir vaad ile söz verdi;ve bende size vad ettim,fakat size sözümde durmadım.Bununla beraber benim için sizin üzerinize zorlayacak bir güç yoktu;sizi sadece çağırdım sizde hemen ve (hiç sonunu düşünmeden)bana uydunuz.Öyle ise beni kınamayın;bil'akis kendinizi kınayın!Bugün ne ben sizin kurtarıcınızım, ne de siz benim kurtarıcımsınız!Daha önce (dünyada iken)beni 'a ortak koşmanızı doğrusu ben (bugün) inkar ettim."Şübhesiz ki o zalimler yok mu,onlar için pek elemli bir azab vardır(İbrahim Suresi-22.Ayet.)
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
(Resulüm)Sen,onların hidayete ermelerine çok düşkünlük göstersen bilki 
,saptırdığı kimseyi (dilemezse)hidayete erdirmez.
(Nahl-37)
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
Al-i İmran suresi 188. ayet
'Yaptıklarına sevinen ve yapmadıklarına karşılık övülmekten hoşlananlar var ya, sakın onların azaptan kurtulabileceklerini sanma, onları acıklı bir azap beklemektedir '' (Al-i İmran 188)
Buhari'nin kendi isnadıyla Ebu Said el Hudri'den naklettiği başka bir rivayette şöyle denir:
"Resulullah (salât ve selâm üzerine olsun) döneminde bazı münafıklar, Resulullah savaşa çıktığında ondan ayrılırlardı. Ondan ayrılıp savaşa çıkmadıkları için de sevinirlerdi. Resulullah dönünce de özür bildirip yemin ederler ve yapmadıkları şeylerle övünmeyi severlerdi. Bunun üzerine "Yaptıklarına sevinen ve yapmadıklarına karşılık övünmekten hoşlananlar var ya, sakın onların azaptan kurtulabileceklerini sanma..." ayeti nazil oldu.
Bu ayet, her toplumda olabileceği gibi Resulullah (salât ve selâm üzerine olsun)döneminde bulunan bazı tipleri tasvir etmektedir. Görüş bildirmenin sorumluluğunu ve akidenin yükümlülüklerini taşımaktan aciz tipleri. Bunlar savaştan geri kalıp otururlar.. Şayet savaşanlar bozguna uğrayıp yenilecek olursa, bu adamlar başlarını dikleştirip kibirlenerek akıllılık sağlam ve ileri görüşlülük taslarlar. Savaşçılar galip gelip ganimetler elde ettiklerinde ise, arkadaşlarının davranışlarını desteklediklerini belirtip zaferden kendilerine pay ayırarak yapmadıkları şeylerle övünmeyi severler.
Bu tipler, insanlar arasındaki korkak ve boş iddiacılardan bir örnektir. Kur'an'ın ifade tarzı, bu örneği birkaç kelime ile verip geçiyor. Öyle ki ifadenin parlaklığı apaçık ortadadır. Bu ifadenin çizgileri zaman içinde hep kalıcıdır. İşte Kur'an'ın yöntemi budur...
Yüce , Resulü'ne bu insanların azaptan kurtulamayacaklarını tetkikle bildirmekte ve onları bekleyen acıklı azaptan kurtulmalarının söz konusu olmayacağı gibi bir yardımcılarının da bulunmasının mümkün olmadığını belirtmektedir...
"...Sakın onların azaptan kurtulabileceklerini sanma."
|
|
|
| Seçenekler |
Arama |
|
|
|
| Stil |
Normal
|