09-18-2009, 11:23 AM
|
|
|
Yönetici
Tesekkür: 171
207 Mesajina 265 Tesekkür Aldi
|
Hadis Deryası !!!
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ...]
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Yararlı işler görmekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zamanda insan, mü’min olarak sabahlar, kâfir olarak geceler; mü’min olarak geceler, kâfir olarak sabahlar. Dinini küçük bir dünyalığa satar.
* Hayırlı işlere ve sevap kazandıracak amelleri gecikmeksizin ağırlık verip yapmak gerekir. Çünkü gelecek günlerin ne getireceği belli olmaz. Bu hadîs-i şerîf kalpler, kafalar, evlerimiz ve işyerlerimizde esen küfür, şirk ve irtidad rüzgarlarını anlatıyor adeta. Bu günün müslümanı müslümanla kavga edip birbirlerine mal ve canlarının helal olabileceğini sanıyorlar. Zalim idarecilerin yaptıkları gayri meşru tüm işleri helal ve doğru sayıyorlar. Hatta bazı kurum ve şahıslar bu zulmün meşru olduğuna fetva verebiliyor. Dinimizin haram saydığı içki, kumar, zina, faiz bilhassa teşvik edilip resmen yapılır hale geliyor. Bunların olması gerektiğini söyleyen ağızlar namaz kılıp, oruç tutsalar da hayli çoğalıyor. İlk önce müslüman olmak mecburiyetindeyiz. Hastalık, ölüm, ihtiyarlık ve büyük belalar gelmezden önce hayırlı işler yapmaya acele etmeliyiz, değilse bu bela ve afetlerden biri bizi kuşatır biz de böylelikle dinden döner, küfür şirk ve nifak içerisinde son nefesimizi vermiş oluruz Korusun!
|
|
|
|
intifa Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
|
|
09-18-2009, 11:23 AM
|
|
|
Yönetici
|
Rahman ve Rahim olan 'in adiyla,
Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal ve şeref hırsıyla dine verdiği zarardan daha fazla değildir. (Tirmizi)
Akıllı insan,nefsini islah edip ölümden sonrası için çalışan kimsedir.Ahmakda nefsine uyup 'ü Tealaya (boş yere)ümit bağlayandır.
HADİSİ ŞERİF
|
|
|
|
|
|
09-18-2009, 11:24 AM
|
|
|
Yönetici
|
Müminler arasında imanca en kamil olanı, ahlakça en güzel olanıdır. En hayırlınız da ailesine hayırlı olandır.
(Tirmizi)
Resulullah (sav) "'tan hakkıyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey 'ın Resulü, elhamdülillah, biz 'tan haya ediyoruz" dedik. Ancak O, şu açıklamayı yaptı: "Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil. 'tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, 'tan hakkıyla haya etmiş olur."
(Tirmizi, Kıyamet 25)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Hz. Mu'az İbnu Cebel radıyallahu anh anlatıyor. "İki kişi Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın huzurunda küfürleştiler. (Öyle ki ) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinde zuhur eden öfke giderdi: Eûzu billahi mineşşeytanirracim" buyurdular
Tirmizi, Da'avat 53
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
Ebu Hüreye (R.A.) Resulüllah`(S.A.V.)in söyle buyurdugunu rivayet etmistir:
"Aziz ve yüce olan buyurur ki :
"ben kulumun Benim hakkimda düsüncesine göre davranirim. O, ne zaman Beni hatirlarsa Ben onunla beraberim.
Biriniz binegini bir cölde kaybettikten sonra onu tekrar bulmasina ne kadar
sevinirse,
adina yemin ederim ki da kulunun tevbesine bundan daha fazla sevinir.
Her kim Bana karsi bir arsin yaklasirsa Ben ona bir kulac yaklasirim.
O, Bana yürüyerek gelirse Ben ona kosarak gelirim."(müslim)
|
|
|
|
|
|
| Seçenekler |
Arama |
|
|
|