Alıntı:
Fâruk Nickli Üyeden Alıntı
güzel noktalara temas etmişsin. islam forumunda olduğumuz için müsbet nazarıyla bakılacağı ön sezişi ile yada ümidiyle bu cümleleri sarfetmiştim. ondan kibirlenme riya ve benzeri aşağılıkça davranışları taşıyanlar yada sonradan bozulup taşıyacak olanları tenzih etmek gerekiyor. çünki malumun güzel kardeşim islam forumları biz müslümanları yeterince germektedir.çünki din deyince bize ölüm cehnnem azabı gibi müminlik döneminde htırlatılması bilgilendirilmesi gerekenleri zaten zayıf olan imanlılara empoze edenler yüzündendir bu olay. neyse bu empoze ettirilmişleri tenzih ediyorum bu foruma girip üye olan konu açan biri varsa o kişi demek ki islamiyeti tam anlamıyla bilmediği halde ama genel hatlarıyla bilinmesi gerekenleri bildiği için kendinde gerginlik hissetmiyordur. bende bu sınıfa yönelik olduğu için cümlelerim biraz çıplak kalmış sığ düşünenlere göre....
|
bak canım kardeşim; unutmaki bu yazdığın yazı her kesim tarafından okunma ihtimali vardır.Sen karşıdaki insanların bazı şeyleri bildiğini varsayarak bir cümle kullanırsan; tek taraflı hareket olup, sadece belli zümrelere hitap etmiş olursun...
bilmeyenler, yazdıklarını yanlış yerlere yorarsa asıl o zaman sende ve bende vebal almış oluruz..o yüzden lütfen bir cümle kullanırken en sade şekilde yazalım yada yazdıklarımızı en ayrıntılı şekilde açıklamalıyız..
Mesela sen Abdullah derken parantez içinde anlamını yazarsan.Hürlükten bahsederken, nasıl bir hürlük diye açıklama yaparsan daha iyi olur...
Ben eminimki hürlük derken bazı insanlar "alkol kullanmak,sevgilisiyle el ele dolaşmayı, küfürlü konuşmayı, namazı arada terk edebilmeyi..vb" anlayabilir...
Bende okurken hürlük kavramının kapsamını düşündüm, o yüzden keşke hürlük kavramının kapsamını daha iyi açıklasaydın...
Ben biliyorum; en iyi hürlük Allah'ın kurallarıyla çizdiğimiz hürlüktür.O zaman ne kimsenin hürlüğünü gasp etmiş oluruz nede edep-ahlak sınırını aşmış...
Eğer biri bu yazıdan dolayı bu üstte verdiğim örnekleden birini anlarsa ve yaşamını böle değiştirirse, ki bu olabilecek ihtimaldir; vebal almış oluruz...
lütfen dikkat edelim
------------------------------------------------------
hayat kısa!!!