06-24-2010, 03:18 PM
|
|
|
Sitemizin Yazarı-Şairi
Tesekkür: 1
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
|
Islam ile savaş...
İnsanlara yakın davranarak onların düşüncelerini yavaş yavaş kendi düşüncelerine benzetme böyle bir savaş sitili beklide felsefesi ya da bunun piskolojide bir ismi bile vardır. Bunların hiç birini ne araştırdım ne okudum nede birilerinden duydum. Tamamen kendi düşüncelerimin aktarımıdır bu fikirler. Hangi fikirler mi işte bunlar.
Çevremde, tv’de, radyoda, üst tabakada, alt tabakada kısacası insan olarak yaratılmış ama onu yaratanı unutmuş taş kalplileri her gördüğüm her yerde bunları görüyorum. Önce inanmadıkları değerleri öğreniyor, buna karşı silahlar, artılar, eksiler ve savaşma yolları arıyorlar. Bu savaş yollarından en önemlisi onun yanında olduğunu aynı şeye inandığını iddaa eden insanların savaşıdır. Çünkü bu durumda düşmanı gözle görmek öyle zor oluyor ki dost diye sırtını yasladığın kişi kendini yavaş yavaş çekiyor ve sen bataklığa batıyorsun, bunu öyle bir işliyor ki düşman sen bunu yaptıkça ona yaslandıkça kendini arşa yükselmiş gibi görüyorsun. Ama nefes almaların bile azalıyor.
Nasıl oluyor da oluyor peki bu? Çok kolay aslında bizim işimiz İslam olduğuna göre oradan başlayalım. Bizim işimiz İslam derken bu savaş metodunun kullanıldığı en önemli yer olarak İslam ve hatta benim ilk önce gördüğüm yer İslam. Yoksa bizim işimiz derken kesinlikle bu işi iyi bilirim buradan anlatayım demek değildir. Önce kişi Müslüman doğru ve dürüst olduğunu ispat ediyor. Daha doğrusu bunun için çaba harcıyor gibi görünüyor. Bunu her türlü yapıyor. Yapmış olduğu iyilik konuşması düşünceleri öyle bir anlatıyor kendini içinden işte Müslüman diyesiniz geliyor. Sonra bir sakallı hoca hakkında ya arkadaş devrimiz ne? şekli ne? diyor. E Müslüman ya bu adam çok iyi ya, o zaman doğru diyor Müslüman temiz olmalı, kıravat takmalı saçına jöle sürmeli. Müslüman böyle olmalı. Yavaş yavaş o kişinin iyiliği ve Müslümanlık anlayışı giriyor damarlarına yavaştan inletiyor gönülleri. İşkence ediyor fikirlere. Adım adım sen uzaklaşıyorsun dinden sonra biri çıkıyor ve kardeş sen yanlışsın diyor buna, sen yanlış yapıyorsun. İşte şeriat var diyor. Ama olmaz düşman değil ki karşındaki yani açık açık sana düşmanlığını ifase etmiyor müslümanım diyor. Yani eline kılıca alıp kesemezsin, kafir diyemezsin. Düşman ilan edemezsin. Ne yapmak lazım geliyor bu konuda bilemiyorsun yanlışlarını söylüyorsun kimisinde haklısın diyor, kimisinde ama kardeşim diyor. Şuçlayınca onu binlerce kafir var sen bana taktın demeye, ben inanıyorum demeye başlıyor. Aslında söyledikleri yanlış değil bakıldığında, kimi sözleri hadis kimileri meal, fakat yavaştan değiştiriyor karşısındakini yavaş yavaş günahlara sürüklüyor. İslami düşünceden çıkartıyor. İşte bakmışsın işte Türkler seçkindir diyor, sonra işte giyinişte İslami devrimi diyor, bakmışsın gerici olma diyor. Adım adım bazı yerde santim santim yaklaşıyor. Gözlerinizi her çevirdiğiniz noktada onları görüyorsunuz.
Bu kişileri kimi kardeşim güzel bir şekilde görüyordur. Kimi kardeşlerim ise onları gerçek Müslüman gördüğü için bu yazıya uygun şahısları bulamayacaklar. Unutmamak gereken bazı ana hatlar var. İslam da reform diye bir şey yoktur yenilik ılımlılık bunlar yoktur. İslam her devre uygundur değişmeye ihtiyacı yoktur olsaydı da bunu kuran açıkça dile getirirdi. İslam da hoşgörü vardır elbet fakat ılımlılık yoktur. İşte günümüzde giyiniş tarzı günümüzde konuşma yaşama tarzı bunların hepsi belirlenmiştir. Kanunları vardır İslamın bu kanunlar yerine ana yasalar baba yasalar konulamaz. İşte İslamın bu ana hatlarını yavaştan günümüz devrimiz çağın getirdikleri diyerek değiştirmek isteyen kişilere dikkat etmek gereklidir. Bunu için İslamı öğrenmemiz gereklidir. Yani ne diyor kuran ne diyor peygamber. (SAV). Bunları bilmeden öğrenmeden neyin doğru olduğunu bilemez ve Müslüman diye kendini göstermeye çalışanlara kanar onun düşüncelerine kapılır gideriz. Bu güne kadar böyle olmuş ve bu şekilde de devam ediyor. En yakın arkadaşlarımız en sevdiğimiz sanatçılar örnek aldığımız insanlar arkasından gideceklerimiz bunların hepsini tekrar gözden geçirelim. Arkadaşını iyi seçemeyen liderini iyi belirleyemeyen dinde reforma da inanır Türkçe ezana da zamanı gelir Müslümanların geri kafalı olduğuna da hatta terörist olduklarına da. Şimdi bize düşen mesele çevremizdeki her kişiye bakmak, dost demeden, yoldaş demeden, kardeş demeden, irdelemek.Hatası olmasın demiyorum sadece düşüncesi İslam olsun onu içten benimsemiş olsun. Yoksa bu mükemmel din bize eksik ve yarım gelmeye başlar.
Şimdi silahı kendime doğrultuyorum ve ateşliyorum sen biliyor musun okuyormusun irdeliyor araştırıyor ve gerçekten İslamı yaşamaya çalışıyormusun. HAYIR. Yapamıyorum öyle çok yanlışlara düşmüşüm ki öyle çok kötü insanların altına kadar inmişim onlar bile çukurda benden üstte kamış ben yukarı çıkmaya zorladıkça tekmelere maruz kalıyorum. Hiç mi güzel şeyler olmuyor peki hiç mi doğru hareket edemiyorum. Bu konuda umutlarım var. Düne kadar beklide İslamı devrimize göre değiştirme taraftarı olan ben şimdi günümüzü İslama göre şekillendirme davasının avukatıyım. Belki daha hakim karşısına çıkıpta savunma gücüne varamadım fakat bu okula girdim. Şimdi çalışma ve düşüncemi kendimi geliştirme zamanı. Buna ilk olarak çevremdeki yanlışları görerek bunları düzeltmeye çalışarak başlıyorum…
Müslüman Kardeşlerim sizden bir isteğim var. Müslümanlığın bize katmış olduğu değerleri öğrenelim. Çevremizi örnek olarak gördüğümüz kişileri irdeleyelim. Kendimizi İslam’a uyduralım Müslüman olduğunu iddaâ eden kişilere değil. Burada bir konuya değinmek istiyorum. Benim bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın elbet alimler olacak elbet arkasından gidilecek insanlar olacak benim bu sözlerim. Müslüman olduğunu iddaa ederek Müslümanlığı değiştirmeye çalışan kişilere karşıdır. Son olarak sizde tek isteğim bu kardeşinize de dua edin. Şaşıranlardan veya şaşırtılanlardan olmasın. Gözleriyle değil gönlü ile görsün…
Dua ile…
Burak Coşgun…
|
| Seçenekler |
Arama |
|
|
|
| Stil |
Normal
|