06-10-2010, 07:06 PM
|
|
|
Sitemizin Yazarı-Şairi
Tesekkür: 1
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
|
Kulluğun kime...???
İnsanlar gün geçtikçe inançlarında tavizler vermeye başladılar. Bunu artık herkes biliyor, düşüncelerimizi, yaşamlarımızı, yaşayışlarımızı kısacası hayatlarımız dahilindeki tüm inanç noktalarında geri dönüşü olmayan tavizler veriyoruz.
Şimdi ben belki de çoğunuzun aklına gelmeyen, hiç düşünmediği bir noktaya parmak basmak istiyorum. Acaba biz sadece inancımızdan taviz mi veriyoruz, yoksa bizim inancımız artık verdiğimiz tavizlerle çoktan farklı bir inanç mı oldu? Yani tek yaratıcı olan RABBİM’iz den başka inandığımız, tapındığımız, kulluk ettiğimiz bir olgu mu ortaya çıktı? Hepinizin dilinde şimdi, duyuyorum, nasıl yani, biz müslümanız tabiî ki, ALLAH’a kuluz. Sen ne demek istiyorsun? Yanında bunu söylesem, beni linç edecek insanlar bile olabilir. Sen neye tapıyorsun? Sen kime kulsun? Bu sorular insanın canını sıkacaktır eminim bundan.
Şimdi konuyu biraz açmak istiyorum. Aklınıza dilsiz bir müslüman getirin lütfen, hiç konuşmamış ama namaz kılıyor. Oruç tutabiliyor. Hemde sizin dediğiniz gibi dinine bağlı. Şimdi bu adam, kelimeyi şehadet getirmedi diye müslüman sayılmayacak mı? Sayılır değil mi, çünkü yaptığı işler, amelleri ve ortaya koyduğu fiiller onun müslüman olduğuna şahitlik eder. Yani Müslümanlık, sadece dil ile yapılan bi inaç değildir. İnandım dediğin zaman kurtulamazsın. -İnsanlar imtihan edilmeden sadece inandık demeleriyle bırkılacaklarını mı sandılar?(ankebut 2). Bazı sorumlulukların ortaya çıkar, bazı dertler getirir sana müslümanlık.(ne güzel derttir o dertler) Şimdi nerden çıktı değil mi dilsiz birinin müslümanlığı. Başlarken kulluğunuz kime diye soruyordun, şimdi ise dilsiz birinden bahsediyorsun. Tam burada aslında bağlantı yeri, bu iki olayın. Nasıl dilsiz bir müslüman olup ta amelleri ile müslümanlığını tastik ediyorsa, aynı şekilde dili olupta müslüman olduğunu söyleyen, fakat fiilleri ile söyledikleri uyuşmayan kişilerde olabilir. İşte zamanımızın en büyük sorunu bu oldu bence, artık inançlarımızdan taviz vermiyoruz, artık inançlarımız değişti. Kimisinin kulluğu paraya, kimisinin makam ve mevkiye, kimisinin dünyaya. Evet belki inanmak istemiyoruz ama gerçek bu. Beni saçmalıyor gibi görenler olacak, fikirlerimin aşırı olduğuna inanananlar, hatta beni deli diye yargılayanlar bile olacak. Şunu söylemek istiyorum, nasıl biri dilsiz olupta müslümanlığını hal ve tavırları ile ortaya koyuyorsa, aynı şekilde dili olsada müslüman kişi de tavırları ve fiilleri ile müslümanlığını ortaya koymak zorunluluğundadır. Kişi eğer ben müslümanım tek ALLAH’a kulum diyorsa bunun şartlarını yerine getirmek mecburiyeti ile karşı karşıyadır. Fakat kulluğumuz artık öyle bir hal almış ki ALLAH tan başka herşeye kul olmuşuz. Kimisi para için yatıp kalkıyor. Öyle çok uğraşıyor ki para için ona kul olmuş. Yaptığı her iş para adına yolda yürümesi konuşması ve hatta nefes alması bile para için olmuş. Namaz kılması bile para için olmuş kimilerinin. Bazıları şanı şöhreti kendine put edinmiş. Adını duyurmak başarısını göstermek kendini insanlar içinde üstün göstermek hevesi ile yaşıyor. Bir kısım dost dünyaya kul olmuş, öyleki kendini geliştirme kitapları okuyor. Bir sürü dil öğreniyor, sosyal yaşam diye bir düşünce olgusu kurmuş fikrince, bu olgu dahilinde sosyalleşiyor. Yaşam tarzını değiştiriyor, giyimine tarzlar uyduruyor. Kula kulluk ediyor bazılarımız. Artık öyle bir hal almış ki, dünyada çok sevdiği ve hatta bunun adına aşk dediği bir olgu için sevdiğini düşündüğü kişi için yaşıyor onun için ölüyor. Peki ALLAH’ın dini üstün gelsin diye ölmeyen, içine o aşk dediği duyguyu veren YARATICI adına ölmeyen, sevdiği için ölüyorsa nasıl oluyorda bu adam ALLAH’a kul oluyor. Bunları kendimize itiraf etme zamanımız geldi de geçiyor galiba. YARATICININ adına yolda yürümüyor, onun için hiç bir iş yapmıyor, her işine para ana putunu şart koşuyorsa, bu adam nasıl oluyorda YARATICIYA inanıyor. Nasıl oluyor acaba Ona kul olurken koymuş olduğu kuralların yerine yeni yasalar icat ediyor. Onun hükümleri yerine kendi hükümlerini yerleştiriyor… Şimdi demek istediğimi anlamak isteyen kişiler ama sadece anlamak isteyenler anlamış olmalı. Kulluk sadece dil ile yapılmaz. Kulluğun bazı ana şartları vardır. Eğer siz bu şartları tam aksi şekilde ortaya koyarsanız ya da bu şartları başka bir varlık, canlı veya olgu için ortaya koyarsanız, bilin ki kulluğunuz ona olur. Kulluğumuz neye ise onadan fayda beklemek lazımgelir aslında. Hesap günü geldiğinde bizi hesaba çekecek olan YARATICI’nın karşısına çıktığınız da sorulacak sorular, benim bu sorduğum sorular karşısında, hiç kalacaktır. Ben inanıyordum demek yetmeyecek. Kelimeyi şehadet yetmeyecek. Orada karşımıza kime kul olduğumuz çıkacak o zaman sorulan sorulara cevep vermek zor olcak.
Bunları yazmamdaki amaç kendimi silkelemek, sarsmaktı ve sarsılan vücudumda dökülen kulluk kırıntıları ile sesleniyorum sizlere. Kula kul olmak, paraya kul olmak, dünyaya kul olmak, insana fayda sağlamaz. Her birimiz hayatta bazı karakterleri, olguları, düşünceleri ona kul olur gibi yaşıyoruz. Size sesleniyorum içinizdeki bir yerde bulunan o YARATICIYA hala bağlı olan parçanıza. Lütfen silkinin verdiğiniz tavizleri bırakarak. Asıl kul olunması gerekene kul olun. Ve dua edin ne olur bu kardeşiniz de kulluğunu tam yapsın...
dua ile…
Burak COŞGUN...
|
06-10-2010, 10:15 PM
|
|
|
Kurucu
Tesekkür: 412
163 Mesajina 222 Tesekkür Aldi
|
Alıntı:
|
artık inançlarımızdan taviz vermiyoruz, artık inançlarımız değişti.
|
Alıntı:
|
Kimisinin kulluğu paraya, kimisinin makam ve mevkiye, kimisinin dünyaya. Evet belki inanmak istemiyoruz ama gerçek bu
|
Alıntı:
|
Kimisi para için yatıp kalkıyor. Öyle çok uğraşıyor ki para için ona kul olmuş
|
Alıntı:
|
Kula kulluk ediyor bazılarımız
|
sevgili kardeşim, son bir kaç haftadır özellikle düşündüğüm konuları dile getirmişsin..düşüncelerime ayna tuttun desem inanır mısın
evet dediklerine sonuna kadar katılıyorum, zamanında putlara tapan halk örneğiyle karşı karşıyayız bence..ama artık put olarak heykellere değilde; paraya,mevkiye vb şeylere tapar hale geliyor gibiyiz
------------------------------------------------------
hayat kısa!!!
|
|
|
06-11-2010, 11:05 AM
|
|
|
Sitemizin Yazarı-Şairi
Tesekkür: 1
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
|
evet benim içimide çok sıkıyor bunlar...kendimde görüyorum çevremde görüyorum üzülüyorum...
düşüncelerine tercüman oldu isen mutlu oldum inşallah seni ve okuyan herkesi düşüncelere sevk edebilmiştir bu yazı...
eğer öyle oldu ise ne mutlu bana...
dua ile...
|
| Seçenekler |
Arama |
|
|
|
| Stil |
Normal
|